Spelbolagen är ett av de företag som växer konstant både här i Sverige som i resten av världen. Spelindustrin är kanske något som kan vara intressant att arbeta inom. Att studera till spelutvecklare kan vara ett framtidsyrke. Har du ett intresse för programmering finns det olika utbildningar inom området.

Vad du kan förvänta dig av utbildningen

Under en utbildning till spelutvecklare så får du lära dig att programmera i olika programmeringsspråk som exempelvis C# och C++ men du får också lära dig de allra senaste teknikerna inom 3D och andra metoder för just speltillverkning. Det finns massor med sajter som idag erbjuder spel av olika karaktärer. Det kan vara spelautomater på online casino eller att konstruera spelappar för mobiltelefoner.

Fokus i utbildningen

Fokus i utbildningen ligger i programmering och utveckling av en programvara som spelföretag har intresse av. För att söka en utbildning inom spelutveckling så bör du ha grundläggande behörighet i + Matematik 3b / 3c. Främst för att matematik är något som är en viktig del i den programmering som genomförs. Efter slutförd utbildning så kan du arbeta med olika delar i spelprogrammering. Man ska ha lärt sig att utveckla spel för olika plattformar som exempelvis mobilt och dator.

Utbildningens upplägg

  1. Första året på utbildningen så är det grunderna i programmering som gås igenom men också just spelprogrammering. Speldesign är också något som är viktigt. Man får lära sig hur spel är uppbyggda och processerna hur man utvecklar spel.
  2. År två så blir det fördjupning och 3D programmering. man får även kunskaper i datastrukturer och hur olika algoritmer fungerar.
  3. Tredje året så är det examensarbete som ska genomföras. Från idé till färdig produkt.